Plasser vedovnen der du egentlig vil ha den.

 

En stålpipe er plasseringsvennlig og byr på fleksible løsninger. Vi leverer sertifiserte stålpipeløsninger fra Schiedel, Nordpeis og Tolmer. Produktene holder en høy kvalitet i tråd med gjeldende forskrifter, og i et moderne design. Vi leverer og installerer stålpiper til de fleste bygg og boliger.

Hva slags pipe trenger du?

Det finnes mange forskjellige varianter av stålpiper. Det varierer mellom helisolert stålpipe, halvisolert stålpipe, ventilert -og ikke-ventilert (standard) stålpipe. i tillegg leveres pipene i forskjellige dmensjoner der standard røykkanal har en diameter på Ø150mm, men kan også leveres i Ø200mm eller Ø250mm.

Hva slags stålpipe du trenger akkurat hos deg, avhenger av hva slags ildsted du skal bruke, og hva slags bolig du har.

Standard stålpipe

En standard stålpipe består av en innerkanal i syrefast stål, med en isolasjonskrave rundt hele innerrøret. Pipen kan leveres som helisolert eller halvisolert, der den halvisolerte har en mindre diameter. Halvisolert benyttes som oftest på synlige steder, og kombineres med helisolert i takgjennomføringer og loft.

Ventilert stålpipe

I nye TEK10 eller TEK17-boliger, er det helt nødvendig med ekstern lufttilførsel til ildstedene. Med en ventilert stålpipe tilføres luft til ildstedet gjennom pipehatten på taket og ned gjennom pipens ytre luftekanal fram til ildstedet. En spesialkobling ned på ildstedet sikrer at luftekanalen sitter tett på friskluftstussen på ovnen, slik at fyringsanlegget blir definert som romluftsuavhegig. På denne måten vil pipetrekk og luftilførsel fungere uavhengig av ventilasjonsanlegget i nye boliger.

Trenger du ny stålpipe?

KOntakt Oss

Hvorfor velge oss?